Ervaring steunt vernieuwing bij CD&V Tongeren


Op 14 oktober bevestigde de Tongerse kiezer het vertrouwen in Tongeren.nu, de stadslijst van Open Vld, CD&V en onafhankelijken. Tongeren.nu behaalde 14 zetels en gaat opnieuw in zee met coalitiepartner sp.a, die 9 zetels behaalde. CD&V Tongeren ziet haar positie versterkt en gaat van 6 naar 8 zetels binnen de stadslijst.

In de keuze van de kiezer tekenen zich twee duidelijke tendensen af. Ervaren mandatarissen Jos Schouterden (63), Marc Hoogmartens (59) en An Christiaens (39) worden beloond voor hun expertise en het beleidswerk van de voorbije legislatuur. Naast ervaring kiest de Tongenaar ook voor verjonging en vernieuwing. Zo zetelen Krijn Henrotte (44) en Evelyne Stassen (29) straks samen met nieuwkomers Steve Hoste (41), Yves Knaepen (31) en Kelly Roosen (19) in de gemeenteraad. Met de 19-jarige Kelly Roosen levert CD&V zelfs het jongste gemeenteraadslid. CD&V heeft bij de lijstvorming zwaar ingezet op het vinden van jonge en beloftevolle Tongerse politici en die keuze wordt door de kiezer gewaardeerd. Voor het nieuwe Tongerse stadsbestuur zal CD&V drie mandatarissen leveren. Naast An Christiaens worden ook Marc Hoogmartens en Jos Schouterden aangeduid als nieuwe schepenen. An Christiaens behoudt de bevoegdheid jeugd en gaat als schepen van cultuur en toerisme de uitdaging aan om van Tongeren dé cultuurstad van Limburg te maken. Als schepen van sociale zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst zal Jos Schouterden het nieuwe sociaal beleid van de stad Tongeren vorm geven. Marc Hoogmartens neemt de bevoegdheden economie, city marketing en landbouw voor zijn rekening. Tevens zal hij als schepen van ‘smart city’ verantwoordelijk zijn voor het gebruik van informatietechnologie voor het efficiënter beheren van stedelijke diensten voor de inwoners en bezoekers. CD&V rekent dan ook op haar huidige sterkhouders om het afgesloten bestuursakkoord stevig op de rails te zetten.

De partij wil niet alleen het huidige beleid versterken maar ook de toekomst voor Tongeren verzekeren. Daarom zullen de huidige mandatarissen de komende legislatuur hun opvolging klaarstomen. Marc Hoogmartens en Jos Schouterden nemen een rol op als mentor voor de jongere generatie. Gemeenteraadsleden Krijn Henrotte en Evelyne Stassen zullen na vier jaar onder de vleugels van ervaring de fakkel overnemen (januari 2022). Krijn Henrotte zal het werk van Marc Hoogmartens verderzetten en Evelyne Stassen bouwt voort op het beleid van Jos Schouterden. Hiermee verzekert CD&V continuïteit in het bestuur en geeft ze tegelijk de toekomst alle kansen.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon