Tongeren viert Dag van de Jeugdbeweging 2018

Op vrijdag 19 oktober ‘Dag van de jeugdbeweging’ zijn de jeugdbewegingsuniformen weer alom vertegenwoordigd in het straatbeeld. Op deze dag vieren we het engagement van honderden leidingsploegen. Wekelijks zorgen zij ervoor dat zo’n 250.000 kinderen zich kunnen uitleven in één van de verschillende jeugdbewegingen.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“De leidingsploegen van de 11 Tongerse jeugd- en jongerenbewegingen zorgen er ieder weekend opnieuw voor dat een 1.500-tal jongeren hun weekends en het jaarlijkse zomerkamp met leeftijdsgenoten doorbrengen. Zo houden ze er een goede tijd met veel herinneringen aan over. Tussen 7u30 en 8u30 trakteert het Tongerse stadsbestuur iedereen, die in een jeugdwerkuniform naar school of naar het werk gaat, op een lekker ontbijt. Naar jaarlijkse gewoonte vatten wij die ochtend post op het stadhuisplein waar croissants, chocobroodjes, appels en een drankje worden voorzien. Ook dit jaar weer zorgt een DJ voor de nodige sfeer. ”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon