Zomerwerking 2018 afgesloten met een knal

De Mulkenhal is ondertussen de vaste stek geworden voor alle kampen tijdens de schoolvakanties. Het Kinderparadijs en de jeugddienst werken tijdens de schoolvakanties nauw samen om er om de kinderen zo optimaal mogelijk op te vangen.

An Christiaens, schepen van Jeugd :

“Traditiegetrouw sluiten wij de zomer af met een slotmoment voor de deelnemers van de zomerkampen. Nog een laatste keer kunnen de kinderen samen met de begeleiders van het Kinderparadijs en de monitoren van de speelpleinwerking genieten van de zomerwerking. De ouders, broers en zussen worden uitgenodigd om op vrijdag 31 augustus tussen 15u00 en 16u00 mee te genieten van de diverse sketches die de kinderen samen met hun begeleiding voorbereid hebben.

In het thema ‘Cowboys en Indianen’ voeren de kleuters per leeftijdsgroep een dansje op. Als afsluiter komen ze nog allemaal te samen op het podium voor een grote slotdans. De speelpleiners gaan in hun thema ‘groeten uit de Rimboe’ op tocht door de jungle. Hier komen ze allerlei wilden dieren tegen en ontdekken ze vreemde stammen.

Enkele feiten over de zomer:

  • Aantal deelnemers: Het Kinderparadijs had wekelijks tussen de 90 à 100 kinderen. Op het speelplein waren het er tussen de 80 en 110.

  • leeftijd: van 2,5 tot 12 jaar

  • 9 verschillende thema’s

  • dagelijks van 8u00 tot 17u00 + voor en na-opvang

  • een 70-tal begeleiders en monitoren werden over de gehele zomer ingezet

  • Mobiele speelpleinwerking op woensdag- en donderdagnamiddag op 5 verschillende locaties (Nieuw Tongeren, Paspoel, Vreren, Henis en Piringen)

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon