Kleuterspeeldagen in Tongeren

De stad Tongeren organiseert op maandag 4 en dinsdag 5 juni kleuterspeeldagen in de Mulkenhal en het Pliniuspark. Elke kleuterschool in Tongeren krijgt de kans op een dag vol spanning en plezier. Ook het secundair onderwijs draagt een steentje bij bij de organisatie.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Maar liefst 800 kleuters van de Tongerse kleuterscholen schreven zich in voor kleuterdagen die georganiseerd worden op maandag 4 en zondag 5 juni in de Mulkenhal en het Pliniuspark. Het wordt ongetwijfeld een dag vol spanning en plezier. De kleuters kunnen samen met hun leerkrachten genieten van verteltheater, een muziekworkshop, knutselactiviteiten, springkastelen, een kappersbeurt, schminken, eendjes vissen, een hindernissenparcours en een mini blotevoeten pad.”

Onderzoek wijst uit dat kinderen te weinig bewegen en steeds minder spelen. Ook sporten in teamverband gaat er op achteruit. Dat is jammer. Want beweging en sport zijn goed voor de gezondheid en de lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Wereldwijd scoort België niet zo goed op het vlak van actieve beweging. Dit blijkt uit een rapport van 2016 tussen 38 landen van de KU Leuven, de UGent en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Deze kleuterdagen zijn daarom een waardevol initiatief. We laten kleuters zien hoe fijn bewegen kan zijn. Een bijkomende troef is dat alle Tongerse kleuterscholen hieraan deelnemen en dat ook het secundair onderwijs zijn steentje bijdraagt.

“We werken met een beurtrolsysteem zodat elke klas optimaal gebruik kan maken van het aanbod. De leerkrachten bepalen zelf welke activiteit of verteltheater ze op welk tijdstip volgen. Een 80-tal leerlingen van de SIBBO, Campus Plinius en de VIIO werken mee aan de kleuterspeeldag. Zij zorgen voor de ondersteuning en uitvoering van verschillende activiteiten,” besluit An Christiaens.

De kleuterspeeldagen worden georganiseerd door de jeugddienst i.s.m. de sportdienst en de kinderopvang ‘Kinderparadijs’.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon