Villa Basta sluit het werkjaar af

Het eerste werkjaar van Villa Basta in jongerencentrum Hal P zit er op. De wekelijkse workshops ‘theater’, ‘vlog’ en ‘dj’ waren een succes en komen in september zeker terug. De cultuurmolen draait in

Tongeren op volle toeren. In onze stad zijn meer dan 120 culturele verenigingen actief. Stadsfestival MoMeNT is net aan zijn tweede editie gestart. Op 19 mei is er opnieuw een Pline Fest. In september opent de nieuwe archeologische site in het Teseum. Eind september gaat er in de Ambiorixkazerne een hiphop-festival door. In oktober opent de nieuwe tentoonstelling ‘Stonehenge’ in het Gallo Romeins Museum. Cultuurliefhebbers – jong en oud - worden verwend in Tongeren.”

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Van bij de start van het jongerencentrum was het de bedoeling om Hal P optimaal te benutten en ons aanbod uit te breiden. De workshops van Villa Basta zijn hierin een eerste aanzet. De theaterlessen startten 2 jaar geleden in de Velinx. Door het wegvallen van de oefenruimte verhuisde de cursus naar Hal P. Op vrijdagnamiddag en avond kwamen er ook nog een workshop Vloggen en DJ-en bij. Jongeren zijn continu bezig met het uitoefenen en uitbreiden van hun eigen culturele uitspattingen. Vaak gaan ze op eigen houtje op zoek of kunnen ze bij hun peers terecht voor hulp. Door het aanbieden van diverse workshops willen we de jongeren stimuleren en ondersteunen om hun interesses verder uit te bouwen.”

Op woensdagmiddag 2 mei komt de samenwerking met Villa Basta tot een voorlopig eind. Na een inzet van 20 weken mogen de jongeren en hun lesgevers het beste van zichzelf geven in het toonmoment dat zij voor ouders en familie inrichten.

De DJ’s en vloggers tonen hun kunnen op 27 april tijdens een zelf ingerichte fuif. Op zaterdag 19 mei openen de kersverse dj’s de DJ-stage van Pline Fest.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon