Eerste Car Control cursus voor jongeren


Op zaterdag 5 mei organiseert de stad Tongeren een car control cursus voor jongeren tussen 18 en 20 jaar. De cursus gaat door op de speelplaats van VIIO Tongeren (derde graad), Rode Kruislaan 27. Na het verstrijken van de inschrijfperiode zijn er 24 jongeren (maximale capaciteit) ingeschreven. Mobiliteit en verkeersveiligheid zijn belangrijke thema’s voor het stadsbestuur. Naast veilige en goed onderhouden wegen, is het uiteraard ook belangrijk om toekomstige chauffeurs goed op te leiden want wie goed voorbereid en geoefend het verkeer in gaat vermindert de eigen risico’s en zorgt hiermee ook voor een veiligere omgeving voor de andere weggebruikers.

An Christiaens, schepen van Jeugd: “Jonge chauffeurs moeten nog heel wat vaardigheden opbouwen. Dit kan alleen maar door veel te rijden. ‘Oefening baart kunst’ geldt ook in het verkeer. Met de Car Control cursus bieden wij jongeren de mogelijkheid om een halve dag te oefen op specifieke omstandigheden die zich in het verkeer voordoen. Naast het inoefenen van de juiste manoeuvers wordt er ook gewerkt aan de bewustwording van wat snelheid met het reactievermogen doet. Op het einde van de workshop hopen wij dat de jongeren bewust zijn van de gevaren op de weg en dat zij hun rijgedrag hier aan aanpassen. Als stad vinden we het van groot belang ons steentje hierin bij te dragen. Zo dragen we bij tot het realiseren van een betere en veiligere verkeersomgeving."

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon