Opening expo 'Hoekstenen' in de VELINX


Op 6 april opende in de VELINX de expo 'Hoekstenen' geopend, op verzoek van OUDt – de Tongerse holebi- en transgenderwerkgroep. De expo komt er naar aanleiding van 40 jaar çavaria.

Schepen An Christiaens opende de tentoonstelling:

"Onze eigen Tongerse organisatie OUDT haalde deze tentoonstelling naar hier. Een verwijzing naar het zich outen, en dat in de oudste stad van ons land. De vereniging werd pas twee jaar geleden opgericht ze kregen daarbij van in het begin alle steun van het stadsbestuur. Waarom? Omdat OUDT en bij uitbreiding het stadsbestuur vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in onze stad en ons land. OUDT zet zijn schouders onder dat engagement.Door middel van tentoonstellingen als deze. Maar ook met praatavonden, waar geïnteresseerden ervaringen kunnen uitwisselen, en gewoon zichzelf zijn. Dat kunnen wij vanuit de politiek alleen maar aanmoedigen."

'Hoekstenen' loopt nog tot 30/4 en is vrij te bezoeken. Wat heeft çavaria in 40 jaar tijd bereikt? Hoe zijn ze gegroeid van een verdediger van LGB-rechten naar een verdediger van LGBT-rechten? Wie heeft er met ons meegestreden? 'Hoekstenen' is een kleurrijke tentoonstelling die een blik werpt op de verwezenlijkingen van de beweging en de medestanders die dit mogelijk maakten.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon