Bomen en buxus maken markt groener


Vandaag plaatst de aannemer extra boom- en plantenbakken op de Markt en het Stadhuisplein. De metalen paaltjes worden vervangen door potten met buxusplanten. Later volgen de bloemenmanden in heel het centrum. Het extra groen op beide stadspleinen zal het centrum nog aangenamer te maken. In mei staat de afbraak van de oude Standaardboekhandel op de planning. Ook daar wordt de stadstuin van het Praetorium doorgetrokken tot aan de Maastrichterstraat.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“Op de markt worden de metalen paaltjes vervangen door cilindervormige bakken met buxusplanten. Aan de rand van de terrassen worden 10 dakplatanen in bak geplaatst. Rond de platanen komen in de zomer lavendel en witte rozen, in de winter worden deze vervangen door winterheide en viooltjes. Om het Stadhuisplein te kaderen komen er vier extra boombakken bij met daarin een 'valse Christusdoorn' (idem bestaande).

De verzinkbare paaltjes ter hoogte van 'Huis Matton' blijven behouden, net zoals de paaltjes aan de Hemelingenstraat en de Vlasmarkt.

De standhouders van de donderdagmarkt zullen geen hinder ondervinden van deze maatregel. Wel is er een kleine verschuiving van de standplaatsen nodig.

Aan de vergroening van de markt hangt een prijskaartje van 70.000 euro. Het onderhoud en beheer van de beplanting ter hoogte van de Grote Markt / Stadhuisplein wordt uitbesteed aan een firma. De stad betaalt hier jaarlijks € 12.500 euro voor.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon