Vergroening Grote Markt en Stadhuisplein


Het centrum van Tongeren krijgt vanaf 3 april een groene make-over. Ter hoogte van de markt worden alle metalen Amsterdammertjes' verwijderd en komen 10 boombakken met dakplatanen en seizoensbloemen. Ook het Stadhuisplein wordt voorzien van extra groen. De bestaande boombakken worden aangevuld met 4 extra bakken waarin ook valse Christusdoorn zal geplant worden.

Schepen van Openbare Werken An Christiaens:

"Met de groene ingreep zorgen we voor een aangename en frisse sfeer in het stadscentrum met groen in elk seizoen. Tegelijk zijn de aanplantingen ook beter zichtbaar dan de paaltjes en dat creëert dan weer een veiligere verkeerssituatie waarbij er geen paaltjes meer hoeven te sneuvelen."

De verzinkbare paaltjes blijven behouden en ook de 'Amsterdammertjes' tegenover de Hemelingenstraat en de ingang van de Wijngaardstraat blijven staan.

Voor de totale aanbesteding van het leveren, plaatsen en onderhoud trekt het stadsbestuur in 2018 70.670 euro uit. Voor 2019 en 2020 moet enkel onderhoud en beheer voorzien worden: 12.571,90 euro per jaar. Het totale aanbestedingsbedrag voor drie jaar, inclusief bloemenmanden, bloembakken en bloembollen bedraagt 164.615,66 euro.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon