Cohousing in Limburg: vierkantshoeve Alken

De oude hoeve aan de Grootstraat 114 te Alken wordt gerenoveerd en uitgebreid naar 11 lage-energiewoningen die samen een duurzame woongelegenheid gaan vormen. Zo krijgt cohousing vorm op Limburgse bodem en dat is de moeite waard om een kijkje te nemen.

Het 50 are grote domein gaat bebouwd worden in 2 woongroepen. Groep A, waarvan de gerestaureerde hoeve deel uitmaakt, omvat 6 woningen en het commonhouse. Groep B bestaat uit 5 nieuwbouw woningen. Elke groep woningen wordt gebouwd rond een gemeenschappelijke binnenkoer. De bakoven wordt ook gerenoveerd voor gemeenschappelijk gebruik. Ieder huis heeft zijn eigen terras maar de rest van de grond is gemeenschappelijk eigendom, waar ookhoogstam fruitbomen geplaatst worden. Benieuwd naar het resultaat.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon