Schepencollege bezoekt werf De Jeker

Op De Motten zijn de werken voor de openlegging van de Jeker in volle gang. De werken kaderen in het Masterplan dat het stadspark omvormt tot een groene long in het centrum en de Jeker weer bovengronds laat stromen. Vandaag bracht schepen van Openbare Werken An Christiaens samen met haar collega's een bezoek aan de werf. Er wordt hard gewerkt en fase 1 zou tegen de zomer uitgevoerd moeten zijn. Met de openlegging van de Jeker willen we het contact van de rivier met de stad herstellen. Water brengt sfeer en beleving in de stad en maakt inherent deel uit van de Tongerse geschiedenis. Water wordt ook de rode draad doorheen het masterplan De Motten. Het park De Motten zal een volwaardig stadspark worden waar er plaats is voor ontspanning, recreatie en sport. Er komt een nieuw skateterrein en een waterpark. Het centrale plein wordt een belevingsplein en er wordt voldoende parkeerplaats voorzien. De Motten wordt de groene long midden in het centrum van Tongeren. Het hele project neemt vier tot vijf jaar in beslag en verloopt in verschillende fases. Stad Tongeren investeert tussen de 5 en 7 miljoen euro. De andere partners in het project, dat in totaal 10 miljoen euro zal kosten zijn de Vlaamse Milieumaatschappij en Infrax.

Vandaag met de collega's van het schepencollege een bezoek gebracht aan de werf van de Jeker. Indrukwekkend! Tegen de zomer zou fase 1 uitgevoerd moeten zijn #investereninTongeren

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon