Station en Praetorium krijgen peukentegels


Het komende half jaar worden 2 peukentegels getest in Tongeren. Het project maakt deel uit van een coachingtraject rond zwerfvuil en sluikstorten, een initiatief van MooiMakers (OVAM, Fost Plus en VVSG). De tegels komen er aan het station en aan het Praetorium.

Schepen van Openbare Werken An Christiaens licht toe: “Het station is een evidente keuze omdat er zich effectief een peukenprobleem voordoet volgens controles van de gemeenschapswachten hebben. Ook de resultaten van de netheidsbarometer tonen dit aan. Aan de ingang van het Praetorium was er al een asbak voor peuken, maar die voldeed niet aan de verwachtingen. We bekijken nu of een tegel een betere oplossing biedt.”

Per jaar belandt 9.000 ton aan peuken op of langs de weg met een opruimkost die 30 miljoen euro bedraagt. Nu wordt uitgetest of er effectief minder peuken op de grond liggen na de plaatsing van een peukentegel. De metingen zullen uitgevoerd worden door de gemeenschapswachten.

An Christiaens:

"De medewerkers van de technische dienst zorgen voor de plaatsing van de tegels. De gemeenschapswachten maken ze leeg zodat ze tegelijk ook het gebruik kunnen evalueren. Als dat gebeurd is wordt de lediging weer overgenomen door de technische dienst."

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon