Poppunt organiseert Limbomania 2019


Op 2 december streden Limburgse bands, DJ’s en comedians voor een podiumplaats in de finale van Limbomania. Het concours werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door de Provincie Limburg in samenwerking met Muziekodroom vzw. Dat zal vanaf 2019 anders zijn. Vanaf 1 januari 2018 wordt jeugd en cultuur een Vlaamse bevoegdheid en zal Poppunt de organisatie van Limbomania overnemen. Dat vernam Vlaams Parlementslid An Christiaens van minister van Jeugd Sven Gatz. Christiaens hoopt dat partner Muziekodroom een sleutelrol zal blijven vervullen.

An Christiaens:

“Limbomania is een Limburgs topinitiatief voor jong talent en ik ben opgelucht dat de minister bevestigt dat het concours blijft bestaan. Het is daarbij belangrijk dat Muziekodroom betrokken blijft. Het coachingtraject dat zij hebben uitgebouwd is uniek voor onze provincie en een echte meerwaarde voor de wedstrijd. Ik hoop dan ook dat Muziekodroom betrokken wordt bij de nieuwe organisatie en een rol kan blijven spelen.”

De voorbije maanden werd per provincie de inventarisatie van overeenkomsten en werkingsmiddelen nauwgezet bekeken. Voor de periode van 2018-2019 werd de taakstelling van pop- en rockconcours aan Poppunt overgedragen. De organisatie krijgt de expliciete opdracht ervoor te zorgen dat provinciale initiatieven zoals Limbomania niet verdwijnen. Volgens de minister heeft de organisatie de nodige competenties in huis en heeft in het verleden al samengewerkt met de verschillende provinciale actoren. Eind dit jaar zal de organisatie een stappenplan voorleggen voor een vlotte overgang.

An Christiaens:

“Ook de nodige budgetten horen bij de overdracht. Voor Limbomania is dat zo’n 75000 EUR per editie. Poppunt zal in dialoog treden met de provinciale actoren want zij beschikken over de nodige expertise om het concours uit te bouwen. Daar hoort bij ons hopelijk Muziekodroom bij.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon