Sint-Geefplein op zondag 3 december


Op zondag 3 december vindt het Sint-Geefplein plaats in Sint-Maternus. Je komt er naartoe met nog bruikbaar speelgoed dat je zelf niet meer nodig hebt of je gaat naar huis met iets leuks dat iemand anders weggeeft. Het geefplein wordt steeds bekender bij het ruime publiek en dat is goed nieuws. Het is niet vanzelfsprekend om spullen gratis weg te geven maar de deelcultuur kende de laatste jaren een enorme boost. Fijn, want zo krijgen gebruikte spullen een tweede leven en kunnen kinderen uit Tongeren een leuk cadeautje vinden in de Sinterklaasperiode.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“De feestdagen staan weer voor de deur, en dat betekent ook dat de reclamefolder vol met speelgoed staan. Kinderen kijken uit naar iets nieuws van de Sint of onder de kerstboom. Na Sinterklaas en Kerstmis belanden heel wat spulletjes echter in de kast om niet meer aangeraakt te worden. Een geefplein zorgt ervoor dat dit speelgoed een nieuwe eigenaar en een tweede leven krijgt. Fijn voor de kinderen, goed voor het speelgoed."

De 3de editie van het Sint-geefplein is een samenwerking van de stad Tongeren met de Semper, Weggeefgroep Tongeren, de Schakelaar, Gastama en buurtopbouwwerk. Iedereen is van harte welkom en dit van 13u00 tot 15u00 in Parochiezaal St.-Maternus (onder de kerk van Paspoel).

Er komt ook hoog bezoek, weet An Christiaens:

"Waar zo veel kinderen samen zijn mag Sinterklaas niet ontbreken. Na het geefplein trakteren we de kindjes op een bezoek van de goedheilige man en zijn hoofdpiet.”

Praktisch :

Wanneer : Zondag 3 december

Locatie : Parochiezaal Sint Maternus

Aanvang : 13.00u

Einde geefplein: 15.00u

Bezoek Sint en hoofdpiet: 15.00u

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon