Nieuw fietspad tussen Dreef en Grootmeers


De aanleg van een nieuw fietspad tussen Nerem (Dreef) en Grootmeers werd goedgekeurd op de gemeenteraad.

An Christiaens:

"In Tongeren investeren we de volgende jaren fors in verkeersveilige en comfortabele fietsinfrastructuur. De vraag was er om een fietsverbinding te maken tussen het centrum en Sportoase en daaraan geven we graag gehoor.Door het fietspad creëren we een veilige en vlotte fietsverbinding tussen het stadscentrum via de Kevie en het industrieterrein Tongeren Oost." Het 3 meter brede fietspad tussen Dreef en Grootmeers wordt aangelegd in beton. Op twee locaties sluit het fietspad aan op de bestaande weg: Dreef en Keerstraat. Deze aansluitpunten werden gekozen om zo dicht mogelijk bij het centrum aan te sluiten om een vlotte en veilige verbinding te creëren. Om de Jeker tussen Dreef en Keerstraat over te steken wordt een fietsersbrug aangelegd gemaakt uit composiet met een lengte van 17 meter. De kleur van de draagstructuur van deze brug bestaat uit houtimitatie en krijgt een balustrade zoals de bruggetjes in Nerem. Een composieten fietsersbrug heeft voordelen ten opzichte van een houten of stalen fietsersbrug: ze is namelijk onderhoudsvrij, kan snel geplaatst worden en is bovendien ongevoelig voor dooizout of roest. Een stopplaats (waar) wordt ingericht met streekeigen bosplantsoen, zitbanken en een afvalbak. De uitvoering is voorzien eind 2017, begin 2018. De kostprijs wordt geraamd op 150.000 euro.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon