Tongeren helpt aanstaande ouders op weg met de Kinderopvangwijzer


Het Lokale Overleg Kinderopvang in Tongeren lanceert de ‘Kinderopvangwijzer’, een nieuwe digitale tool die de zoektocht naar een geschikte opvangplaats gemakkelijker maakt. Tongeren is na Hasselt de tweede Limburgse stad die de Kinderopvangwijzer ter beschikking stelt aan toekomstige ouders.

Alvorens kinderen hun eerste stappen in het kleuteronderwijs zetten brengen ze vaak heel wat tijd door in één van de vele kwalitatieve Tongerse opvanginitiatieven. Gezinnen die op zoek gaan naar de geschikte opvang voor hun kind kunnen dat vanaf nu met een handige digitale tool.

An Christiaens, schepen van Kinderopvang:

“Jonge mensen die voor gezinsuitbreiding kiezen gaan al snel op zoek naar een zo goed mogelijke opvangsituatie voor hun gezin. In onze stad zijn een 30-tal onthaalouders en meer dan 50 kinderverzorgsters actief. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en staan elke dag klaar om onze kleinsten op te vangen en te verzorgen.. Het grote aanbod maakt de keuze soms niet evident en daarbij kan de Kinderopvangwijzer helpen. Kies je voor een groepsopvang of voor een onthaalouder? Is er nog plaats beschikbaar bij de opvang van jouw keuze? De Kinderopvangwijzer is een handig online hulpmiddel waarmee ouders gericht op zoek kunnen gaan.”

Via www.Kinderopvangwijzer.be/tongeren krijgt de aanstaande ouder een overzicht van welke initiatieven er zijn en hoeveel plaatsen deze nog beschikbaar heeft. De stad Tongeren is na Hasselt de 2de gemeente in Limburg die deze tool gebruikt. “Wij hopen hiermee ouders te ondersteunen in hun zoektocht. De gemandateerde voorziening zal op toezien dat de website up to date blijft. Zo kunnen ouders op elk moment op zoek naar een oplossing op maat,” besluit An Christiaens.

De kinderopvangwijzer is zowel op pc als op tablets en smartphones raadpleegbaar.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon