Tongeren viert Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 20 oktober gaan tal van jongeren in uniform naar school of werk en dit op de jaarlijkse “dag van de jeugdbeweging”. Het engagement van honderden leidingsploegen zorgt er voor dat zo’n 250.000 kinderen zich wekelijks kunnen uitleven in één van de verschillende jeugdbewegingen die ons land rijk is.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Tongeren heeft een 13-tal jeugdbewegingen die er wekelijks voor zorgen dat een goede 1500 jongeren hun weekend met leeftijdsgenoten doorbrengen en er een memorabele jeugd aan overhouden.

Tussen 7u30 en 8u30 vrijdagochtend 20 oktober, trakteert de stad iedereen die in zijn of haar jeugdwerkuniform naar school of het werk gaat op een lekker ontbijt. Naar jaarlijkse gewoonte vatten wij die ochtend post op het stadhuisplein waar de nodige croissants, chocobroodjes, appelen en een drankje voorzien worden. De dames van DOEMP! zorgen voor de nodige muzikale opluistering.

’s Avonds kunnen alle leidingsploegen in Jongerencentrum Hal P terecht voor de lokale editie van ‘Nacht van de jeugdbeweging’. De provinciale fuif die in de MOD van Hasselt doorgaat was in een mum van tijd uitverkocht. Met een eigen lokale editie van deze fuif kunnen we onze lokale leidingsploegen toch nog een toffe avond aanbieden.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon