Kinderopvangwijzer gelanceerd op Dag van de Onthaalouder

Om alle onthaalouders en kinderverzorgsters te bedanken voor hun inzet schenkt de stad Tongeren hen op deze “dag van de onthaalouders en kinderverzorgsters” een heerlijke fruitmand. Dag in dag uit staan zij klaar om voor onze kinderen te zorgen en vormen zij een belangrijke basis in hun opvoeding. Met de kinderopvangwijzer lanceren wij een nieuwe tool die de zoektocht naar een geschikte opvangplaats gemakkelijker maakt.

Alvorens kinderen hun eerste stappen in het kleuteronderwijs zetten brengen ze vaak heel wat tijd door in één van de vele opvanginitiatieven van onze stad. Jonge ouders hebben in Tongeren de keuze tussen groepsopvang of opvang in een familiale sfeer. Elke opvanginitiatief in onze stad voldoet ruimschoots aan de eisen die Kind & Gezin oplegt.

An Christiaens, schepen van Kinderopvang:

“Een 30-tal onthaalouders en meer dan 50 kinderverzorgsters zijn actief in de verschillende opvanginitiatieven in Tongeren. Elke dag staan ze klaar om onze kinderen op te vangen en te verzorgen. Als ouder weten wij dat het opvoeden van een kind niet altijd even gemakkelijk is. Het opvoeden van andermans kinderen is al helemaal geen vanzelfsprekendheid. Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk om onze dankbaarheid voor deze inzet te uiten. Voor het tweede jaar op rij overhandigen we met veel plezier een heerlijke en gezonde fruitmand aan elk opvanginitiatief. “

“Op deze dag voor de onthaalouders en kinderverzorgsters willen wij samen met het lokaal overleg Kinderopvang ook een nieuw initiatief lanceren, nl: de kinderopvangwijzer. Jonge koppels die voor gezinsuitbreiding beslissen gaan opzoek naar een voor hun zo goed mogelijke opvangsituatie. Dit kan een groepsopvang zijn maar ook in een kleinere setting zoals bij een onthaalouder. De laatste jaren is het echter niet evident om de geschikte opvang te vinden. De Kinderopvangwijzer is een online hulpmiddel waarmee ouders gericht op zoek kunnen gaan.”

Via www.Kinderopvangwijzer.be/tongeren krijgt de aanstaande ouder een overzicht van welke initiatieven er zijn en hoeveel plaatsen deze nog beschikbaar heeft. De stad Tongeren is na Hasselt de 2de gemeente in Limburg die deze tool gebruikt. “Wij hopen hiermee ouders te ondersteunen in hun zoektocht. Vanuit de gemandateerde voorziening zal er op toegezien worden dat de website up to date blijft, besluit An Christiaens. De kinderopvangwijzer is zowel op pc als op tablets en smartphones raadpleegbaar.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon