Maak TIJD voor Tongeren met MoMent

De weerkundige zomer mag dan voorbij zijn, de cultuurzomer in Tongeren duurt voort. Met het cultuurfestival MoMent nodigt de eerste stad u uit om Tijd voor Tongeren te maken. Nog tot eind oktober staan er culturele activiteiten op het programma voor jong en oud.

Met boeiende performances, interactieve workshops en verrassende installaties sluipt cultuur binnen in het dagelijkse leven van de stad. Zo krijgt wie te wachten staat in een bushokje langs het busparcours van Tongeren een foto van Luc Daelemans te zien. Hij brengt wachtende mensen in beeld, en hoe zij hun TIJD doorbrengen.

Persfotograaf Luc Daelemans fotografeerde een tiental bushokjes met wachtende reizigers, verspreid over het busparcours van Luik over Tongeren tot Maastricht. Vijftien foto’s worden op ware grootte voorgesteld op grondgebied Tongeren. Columnisten, waaronder Jos Geysels, Noël Slangen, Ferre Wyckmans, Indra Dewitte, Nina Daelemans, Rik van Puymbroeck, Bieke Purnelle, Jeroen Olyslaegers, Bernard Dewulf en Tine Hens vertellen in hun column een verhaal naar het wachten via de foto’s van Luc Daelemans.

Op 27 oktober breit het TIJDcongres een einde aan het Tongerse cultuurfestival. Tot dan kunnen bewoners en bezoekers nog heel wat activiteiten meepikken. Een overzicht vind je op de website van MoMeNT: http://moment.tongeren.be/kalender/.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon