Aannemer start met opknapbeurt van graven oud-strijders


Deze week is aannemer Jackers gestart met het opknappen van de graven van oud-strijders op het kerkhof van Tongeren Centrum.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“De bovengrondse grafstenen en kruisen worden verwijderd en er komen grasmatten omzoomd met boordsteen. De kruisjes worden vervangen door gedenkstenen, met daarop de geboorte- en overlijdensdatum van de overledene.”

Op een centrale plaats in de zone van de oorlogsveteranen wordt een klein monument geplaatst waar oudstrijders gehuldigd kunnen worden.

Het in ere houden van de graven moet voorkomen dat volgende generaties vergeten welke impact de twee wereldoorlogen gehad hebben op ons leven vandaag. We zijn dankbaar voor diegenen die gestreden hebben voor onze vrijheid. Dit initiatief is een van de vele acties die Tongeren onderneemt om huidige en toekomstige generaties bewust te maken dat vrijheid en democratie geen loze begrippen zijn.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon