Stad maakt scholen en omgeving klaar voor 1 september


Vrijdag is het 1 september en heel wat kinderen en leerkrachten maken zich klaar voor het nieuwe schooljaar. Ook de stad Tongeren bereidt de eerste schooldag voor.

“Alle scholen op het grondgebied Tongeren krijgen deze week een extra reinigingsbeurt zodat alles schoolklaar is om met goede moed op 1 september terug aan de slag te gaan. Ook de schoolomgevingen krijgen een extra onderhoudsbeurt,” laten schepen van Onderwijs Jos Schouterden en schepen van Openbare Werken An Christiaens weten.

Zoals elk jaar zorgt de technische dienst in opdracht van het stadsbestuur bij de start van het schooljaar voor een extra schoonmaakbeurt. De onmiddellijke omgeving van de scholen wordt geborsteld en onkruidvrij gemaakt door De Wroeter. Waar nodig krijgen de zebrapaden nog een nieuwe verflaag, maar omdat er in juni nog een markeringsronde in heel Tongeren gebeurde, is dat dit jaar waarschijnlijk niet nodig. In de scholen die eigendom zijn van de stad worden ook de speelplaatsen geborsteld en nog afval opgehaald.

.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon