Voka-zomerstage bij schoenenfabrikant Ambiorix

Tijdens het zomerreces biedt Voka parlementsleden de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Met een stage ontdekken ze de bedrijfswereld van binnenuit. Ook Vlaams Volksvertegenwoordiger An Christiaens (CD&V) greep deze kans aan om bij te leren en kon

aan de slag bij schoenenfabrikant Ambiorix in Tongeren.

An Christiaens: “Het is boeiend om de wisselwerking te zien tussen het beleid enerzijds en de praktijk anderzijds. In het Vlaams Parlement volg ik dossiers rond ondernemen van nabij op en die maatregelen in werking zien was bijzonder leerrijk. Maar ook binnen de onderneming zelf is een uitwisseling belangrijk. Een onderneming functioneert het best wanneer er een kruisbestuiving is tussen de directie en de mensen op de werkvloer. Bij Ambiorix heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe dit gebeurt en bijdraagt tot het succes van het bedrijf. Het is inspirerend voor iedereen die bezig is met ondernemen, zowel in de politiek als in de bedrijfswereld. De wisselwerking is een win-win voor iedereen.”

Schoenen Ambiorix

Het Belgische schoenenmerk Ambiorix staat al meer dan een eeuw garant voor kwaliteit. Elk paar schoenen wordt door de werknemers met veel zorg en precisie afgewerkt. Het bedrijf bestaat sinds 1895 en is de dag van vandaag nog steeds relevant. Dat is onder andere door de focus op duurzame materialen, ecologisch bewustzijn en een groeiende exportmarkt. An Christiaens: “Ik heb bewondering voor het vakmanschap dat Ambiorix aan de dag legt. Eén paar schoenen gaat letterlijk door vele handen voor het bij de consument terecht komt. Ik verwonder me erover hoe weinig er machinaal gebeurt en hoe secuur en met hoe veel zorg elk paar schoenen wordt vervaardigd. Heel wat werknemers werken al decennialang bij het bedrijf en die ervaring merk je. Het is een voorbeeld voor duurzame tewerkstelling in de eigen regio.” Tongerse trots

Tijdens de stagedag volgde An Christiaens het hele traject van een paar schoenen, van de bestelling door een detailhandelaar tot het eindproduct en de verzending.

An Christiaens: “Achter elk detail in de schoen zit een werknemer die met kunde en aandacht voor de gewenste kwaliteit zorgt. Ambiorix heeft doorheen de decennia voor heel wat uitdagingen gestaan maar staat nog steeds garant voor kwaliteit. De producten moeten telkens opnieuw in de markt gezet worden om als onderneming gezond en relevant te blijven. Als consument sta je vaak niet stil bij het productieproces als je een paar schoenen in de winkel koopt. Dat ik tijdens de stage kennis heb kunnen maken met de vakmensen in elke fase van het proces vind ik een unieke ervaring. Redenen genoeg om trots te zijn op dit Tongers bedrijf.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon