Aanvulling EHBO-koffer voor onthaalouders


In Tongeren zijn dagelijks een 30-tal onthaalouders in de weer met de verzorging van onze kinderen. Het decreet “Kinderopvang voor Baby’s en peuters” van april 2014 legt meer nadruk op de professionalisering van de kinderopvanginitiatieven. Om een erkenning te krijgen moet elk initiatief aan een aantal veiligheids- en preventievoorwaarden voldoen.

An Christiaens, schepen van kinderopvang:

“Kind & Gezin zorgt voor de kwaliteitscontrole van alle opvanginitiatieven in Vlaanderen. Naast voldoende speelruimte moet er ook aandacht besteed worden aan gezonde voeding, preventie van brand en de verzorging van elk kind.

Ter ondersteuning van dit laatste voorzien wij, het Lokaal overleg Kinderopvang en de stad Tongeren, voor alle onthaalouders een EHBO-pakket ter waarde van € 30,00. Elk hen mag uit een vooropgestelde lijst de nodige materialen kiezen en op de jeugddienst binnenbrengen. Deze laatste zorgt dan voor de aankoop en de verdeling ervan.

Met deze extra ondersteuning hopen wij de onthaalouders een extra duwtje in de rug te kunnen geven. ”

Samen met Stijn Vliegen van de Jeugddienst trok An Christiaens deze voormiddag naar Sluizen: In 'Chateau Moene' zorgt de Nederlandse Claudia Boele al 7 jaar voor de opvang van 8 kindjes. Zij kreeg een pakket met medisch materiaal ter aanvulling van haar EHBO-koffer: "Om de 2 jaar zijn we verplicht een EHBO-cursus te volgen. We leren er o.a. reanimeren. Het blijft spannend om op die poppen te oefenen".

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon