Nieuwe editie van Limbomania


Vanaf deze maand kunnen jonge bands, dj's en comedians zich weer inschrijven voor een nieuwe editie van respectievelijk Limbomania, DJ-Mania en Comedymania. Ondertussen is het voortbestaan van de wedstrijden verzekerd, of toch voor even.

Het voortbestaan van Limbomania werd een aantal jaren geleden plots een groot vraagteken met de overheveling van de provinciale bevoegdheden jeugd en cultuur naar het Vlaamse niveau. Vorig jaar beloofde Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz dat de toekomst van de Limburgse wedstrijden verzekerd was. Dit jaar steunt de provincie nog het initiatief met 75.000 euro. Inhoudelijk verandert er niets, alleen ligt de coördinatie nu volledig in handen van Muziekodroom. De editie van 2019 zou de eerste moeten worden met geld vanuit de Vlaamse overheid.

“De minister is bezig met een subsidiereglement waarop provinciale organisaties beroep kunnen doen. Via projectsubsidies moet zo het geld dat vroeger vanuit de provincie naar initiatieven ging, terugvloeien naar Limburg. In het geval van Limbomania zou de aanvraag telkens van Muziekodroom komen,” zegt CD&V-politica An Christiaens die het dossier nauwgezet opvolgt. “Dat reglement zou nog deze zomer gestemd worden zodat Muziekodroom in 2018 voldoende tijd heeft om hun aanvraag in te dienen zodat ook de editie van 2019 kan plaatsvinden.”

Voor Limbomania lopen de inschrijvingen tot en met 30 juni, voor DJ-mania tot 15 juli en voor Comedymania tot 30 augustus. De voorrondes vinden plaats tussen 22 september en 21 oktober in verschillende Limburgse jeugdhuizen. De finale vindt plaats op 2 december in Muziekodroom. (cru) www.limbomania.be, www.dj-mania.be en www.comedymania.be

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon