Hal P, de nieuwe naam voor het jongerencentrum


Eind februari ging de stad Tongeren op zoek naar een originele, jeugdige naam voor het nieuwe jongerencentrum in de Mulkenhal. Met het uitschrijven van een publiekswedstrijd werd er een beroep gedaan op de creativiteit van de Tongenaren. De 23-jarige Nikki Verlackt kwam als winnaar uit de bus en krijgt een cadeaucheque ter waarde van 250 euro en gratis toegang tot 5 betalende activiteiten in het jongerencentrum.

StartFragment

Maar liefst 32 inschrijvingen bereikten de jeugddienst. Uit de ingezonden lijst koos de jury voor de naam ‘Hal P’. ‘P’ staat voor Plinius en ‘hal’ roept herinneringen op van de voormalige tennishal, het gebouw waarin het jongerencentrum nu gevestigd is.

De opening van de vernieuwde Mulkenhal is voorzien voor eind juni. Het Kinderparadijs, speelpleinwerking ’t Ravottekot en het eerste jongerencentrum van onze stad zullen hier gehuisvest zijn. Met het einde van de publiekswedstrijd krijgt nu ook deze laatste werking een naam. Via de subtiele verwijzing naar de ligging en de oorspronkelijke bestemming van het gebouw, behouden we een historische link en dit in de stad die doordrongen is van haar verleden.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Het jongerencentrum biedt onderdak aan een fuifzaal en een repetitiekot. Nu het einde van de verbouwingswerken naderen, breekt het moment aan waarop de Tongerse jeugd kan laten zien wat het in zijn mars heeft. ‘Hal P’ wordt een jongerencentrum voor en door jongeren. Een fysieke plaats waar jeugdige creativiteit vorm krijgt. Een veilige omgeving waar ze jong en vooral zichzelf kunnen zijn. Wij geloven sterk in de capaciteiten van de jeugd en blijven hierin ook de volgende jaren investeren.”

EndFragment

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon