Nieuwe parkings op de Motten open voor publiek


De nieuwe parkings op de Motten zijn klaar. Er werd een parking aangelegd ter hoogte van de VELINX, kort bij het park en in de nabijheid van de verschillende scholen. Er werd ook een parking aangelegd ter hoogte van het voormalige B-plein (Dijk). Beide parkings zijn samen goed voor ongeveer 350 gratis parkeerplaatsen, op slechts 10 minuten wandelen van het centrum.

Voorlopig blijft ook de klinkerparking aan de jeugdgevangenis open. Na de septemberkermis wordt deze opgeheven en start de uitbreiding van het park. Het stadspark De Motten wordt in de volgende jaren omgevormd tot een park waar natuur en water de boventoon hebben maar waar er ook ruimte is voor recreatie en sport. Water in de stad doet leven. Inspireert. Verbindt. Dat maakt dat dit zoveel méér is dan louter een ecologisch project. Het openleggen van de Jeker zal een enorme impact hebben op de uitstraling van onze stad en op de woonkwaliteit. Het nieuwe park wordt een plaats voor ontmoeting en ontspanning, een verbinding tussen stadsdelen.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“In september 2016 zijn de voorbereidende werken voor de herinrichting van de site gestart. De parking ter hoogte van de VELINX en ter hoogte van het voormalige B-plein zijn nu klaar en open voor publiek. De rijweg is aangelegd in uitgewassen beton, de parkeerplaatsen in klinkers. De parkings zijn ruim en voldoende verlicht, wat het veiligheidsgevoel verhoogt. Ook het groen werd naar de parkings gehaald en afgestemd op de omgeving. De parkings zijn omrand met hagen. Op de parking t.h.v. het B-plein werden ‘Acer Campestre Elsrijk’ bomen geplant. De Elsrijk is uitermate geschikt voor lanen of smallere straten en levert in de herfst schitterende taferelen door de mooie verkleuring van de bladeren.”

Om Tongeren bereikbaar te houden, investeert de stad in extra parkeermogelijkheden. Naast de drie ondergrondse betaalparkings, uitgebaat door Q Park, hebben we nu ook twee gratis randparkings. De nieuwe parkings aan De Motten tellen ongeveer 350 gratis parkeerplaatsen, op slechts 10 minuten wandelen van het centrum. Er werden 16 parkeerplaatsen (8 parkeerplaatsen op elke parking) voorbehouden voor personen met een beperking.’

De Vlaamse Milieumaatschappij, Infrax en stad Tongeren zijn partners in het Jekerdossier.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon