Meulemanslaan wordt opgewaardeerd


Verschillende oudere wijken in Tongeren hebben te kampen met onveilige stoepen en moeilijkheden door onaangepaste oude beplanting. Na Sint-Antoniusveld en de Kleinveldstraat in Vreren wordt in 2017 de Meulemanswijk aangepakt.

De bestaande bomenrijen zijn verwijderd omdat het om onaangepaste beplanting ging. In de plaats wordt in de wijk aangepast groen aangelegd. De plantgaten van de bomen zijn dichtgemaakt en er werden enkele wegversmallingen aangelegd. Hierin werden plantvakken voorzien die beplant zijn met rozen en heesters. Op het pleintje werden nieuwe bomen geplant en een nieuwe grasmat aangelegd. De wegenis is voorzien van nieuwe betonnen kantstroken en de rijweg zal ook nog voorzien worden van een bestrijking en afwerking met slemlaag. Deze werken zijn gepland voor april-mei.

Volgend jaar mag de Merkenstraat rekenen op aanpassingen in de wegenis en het groen. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon