Werken op- en afrittencomplex Tongeren op schema


Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt in 2017 de herinrichting van het op- en afrittencomplex 32 "Tongeren" verder af. De aannemer zal aan de zijde van Tongeren een fietstunnel bouwen, de op- en afrit heraanleggen en een nieuwe rotonde bouwen die de carpoolparking en, op termijn, industriezone Tongeren-Oost zal ontsluiten.

Werkzaamheden zijde Tongeren

Eerst zal de aannemer de fietstunnel (1) bouwen en tegelijkertijd de nieuwe rotonde (2) aanleggen. Zodra de tunnel klaar is, zal hij de nieuwe afrit voor het verkeer komende van Hasselt (3) aanleggen. Deze zal over de fietstunnel lopen. Tenslotte zal hij de oprit richting Luik (4) afwerken en aansluiten op de nieuwe infrastructuur.

De voorbije weken heeft de aannemer voorbereidende grondwerken uitgevoerd. Ook de rest van de werkzaamheden zullen grotendeels buiten het verkeer gebeuren. Enkel op de huidige rotonde ter hoogte van de Genoelsweg zal het verkeer vanaf 6 februari over 1 rijstrook moeten rijden. Eind augustus 2017 zouden alle werkzaamheden klaar moeten zijn.

Afwerking zijde Riemst

In het najaar van 2016 heeft de aannemer aan de zijde van Riemst onder andere een nieuwe rotonde aangelegd. Momenteel werkt hij de aansluitingen op de rotonde en de fietspaden verder af. Half februari zouden deze werkzaamheden volledig klaar moeten. De Sint-Maartensstraat zal dan opnieuw via de gewestweg bereikbaar zijn voor het verkeer en de fietsers zullen over de afgewerkte fietspaden kunnen rijden.

An Christiaens:

"Tevreden dat de werken worden uitgevoerd en elkaar snel opvolgen. De herinrichting zal zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer en voor meer veiligheid en faciliteiten voor de fietser. De carpoolparking en de ontsluiting van Tongeren-Oost zijn een extra troef voor onze bedrijven."

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon