Kleuters verfraaien met tulpenbollen het openbaar domein in Rutten


Op dinsdag 13 december hebben de kleutertjes van kleuterschool Evermaruske in Rutten tulpenbollen geplant in het dorp. De tulpen zullen in bloei staan voor de jubileumfeesten van Sint-Evermarus in 2018.

In samenwerking met de technische dienst werden de tulpen geplant op drie locaties: aan het monument van de Oud-Strijders, het groenhoekje van de Kupstraat en de Rechtstraat en het graseiland van de Hagelindestraat en de Kleinstraat.

Met de plantactie bereiden de kleuters de jubileumeditie van de Evermarusfeesten voor. In 2018 is het 1050 jaar geleden dat Sint-Evermarus heilig werd verklaard. De tulpenbollen werden geschonken door het gelijknamige dorp Rutten in het Nederlandse Flevoland.

An Christiaens (schepen van Openbare Werken):

“We juichen toe dat verenigingen en scholen bijdragen tot de verfraaiing van het openbaar domein in het centrum en de dorpen. Een actie als deze ondersteunen we dan ook graag. De tulpenbollen die de kleuters nu in de grond stoppen zullen in de lente zorgen voor een kleurrijk dorpsgezicht.

Rutten is een mooi dorp om te wonen, te werken en school te lopen, mede dankzij de groene omgeving. Dank je wel aan de jongste dorpsbewoners om hieraan hun steentje bij te dragen.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon