Alle kinderopvanginitiatieven gebundeld in één folder


“Zwanger? Ga nu op zoek naar je kinderopvang.” Dit is de titel van de nieuwe folder kinderopvang.

De zoektocht naar de meest geschikte kinderopvang is niet altijd evident. Daarom brengt de stad Tongeren samen met het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) een folder uit waarin alle kinderopvanginitiatieven gebundeld worden.

An Christiaens, schepen van Kinderopvang

“Samen met het lokaal overleg Kinderopvang stemt het stadsbestuur haar beleid beter af op wat leeft bij ouders en opvoeders. Het vinden van een geschikt opvangplaats is heel belangrijk. Heel wat aanstaande ouders staan hier echter niet bij stil wanneer ze het goede nieuws krijgen en wachten tot na de geboorte om op zoek te gaan. Hierdoor kunnen ze vaak niet terecht bij hun eerste keuze. Ook voor gezinnen in een moeilijkere thuissituatie is kinderopvang het laatste om bij stil te staan. Zij komen vaak in de problemen wanneer de thuisblijvende partner op korte termijn moet ingaan op een werkaanbieding.

In 2014 werd de folder Kinderopvang voor het eerst uitgebracht. Deze nieuwe brochure bevat de laatste aanpassingen betreffende contactgegevens en het aantal opvangplaatsen. Daarnaast willen we met de folder toekomstige ouders op het hart drukken tijdig op zoek te gaan naar een opvangplaats voor hun kind. Tenslotte duiden we ook op het fiscaal voordeel en de mogelijkheid tot het verkrijgen van een verminderd tarief.

De brochure is gratis verkrijgbaar bij de Tongerse huisartsen, gynaecologen, apothekers, het AZ Vesalius en de jeugddienst.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon