Roderick Peters is nieuwe voorzitter van de jeugdraad


Op vrijdag 25 november koos de Tongerse jeugdraad een nieuwe voorzitter. Roderick Peters zal de volgende 2 jaar deze functie waarnemen. Hij volgt Indra Swerts op die al jaren werkt als monitor en hoofdmonitor voor de speelpleinwerking.

Roderick (24) volgt een lerarenopleiding (secundair). De leider van KSA zetelt al een vijftal jaren in de Jeugdraad en maakt ook deel uit van de Limburgse Jeugdraad, de Limburgse Raad voor en door Jongern. Hij geeft ook animatorcursussen.

De Jeugdraad is het officieel adviesorgaan voor het lokale jeugdbeleid. Hierin zijn alle jeugdverenigingen vertegenwoordigd. Ook jongeren die 16 en ouder zijn en niet tot een vereniging of club behoren kunnen lid worden van de jeugdraad en hun zeg doen. De Jeugdraad telt een 20-tal leden.

Schepen van Jeugd An Christiaens:

"De nieuwe voorzitter gaat samen met de rest van de jeugdraad een boeiende periode tegemoet. De Tongerse jeugd staat volgend jaar voor veel uitdagingen, denk maar aan de opening van de Mulkenhal. Ik ben tevreden dat we samen werk kunnen maken van een Tongeren voor en door jongeren."

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon