Gebruikt speelgoed krijgt nieuw leven op het Sint-geefplein

Op zondag 27 november was de parochiezaal van Sint-Maternus het decor voor een gratis speelgoedmarkt. Met Sinterklaas in aantocht konden jong en oud snuisteren tussen herbruikbare speelspullen, en zelf speelgoed achterlaten voor een nieuwe eigenaar. De Sint zelf kwam ook even op bezoek, en de kinderen werden getrakteerd op een Pietendisco.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Met de feestdagen voor de deur krijgen onze kinderen weer heel wat speelgoed. Sommige van die cadeaus belanden vrij snel in de kast en worden daarna niet meer aangeraakt. Via het geefplein willen we dit speelgoed nieuw leven inblazen."

De 2de editie van het Sint-geefplein is een samenwerking van de stad Tongeren met de Semper, Weggeefgroep Tongeren, de Schakelaar, Gastama en buurtopbouwwerk. Vrijwilligers leidden het geheel in goede banen.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon