Vrouw en Maatschappij Tongeren deelt witte lintjes uit


Vanochtend deelden we met Vrouw & Maatschappij Tongeren witte lintjes uit aan de schoolpoort van het Atheneum. Het is vandaag de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Geweld tegen vrouwen, en met de actie wil Vrouw en Maatschappij aandacht vragen voor de problematiek. Voorbijgangers werd gevraagd een wit lintje te dragen als teken van engagement.

Voorzitster Vanessa Cluckers:

“Met onze actie willen we jong en oud, mannen en vrouwen aansporen om meisjes en vrouwen te respecteren. Wie het lintje draagt, zegt hiermee geweld op te vrouwen te veroordelen en belooft zelf nooit geweld op vrouwen te plegen. Dankzij de vele voorbijgangers die het lintje willen dragen, geven we een krachtig signaal.”

Dit jaar vraagt de actie aandacht voor de problematiek van gendergerelateerd cybergeweld. Het geweld op vrouwen beperkt zich niet enkel tot de fysieke ruimte, maar speelt zich steeds vaker online af. Zo’n 73% van de vrouwen die online actief zijn worden het slachtoffer van cybergeweld. Zelfs al speelt het geweld zich af op het internet, de impact en de gevolgen voor het slachtoffer zijn verregaand en beperken zich hoegenaamd niet tot de cyberruimte. Vrouw en Maatschappij wil dat vrouwen en meisjes veilig kunnen zijn, online en offline.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon