Groenwerken in Tongeren


Vanaf 23 november worden de lindebomen aan de Kastanjewal langs de wandelweg gesnoeid. In dezelfde periode starten ook groenwerken op het oud kerkhof van Berg. Bij openbare werken wordt veel aandacht besteed aan een kwaliteitsvolle inrichting van het openbaar domein. Zeker ook wat de groenaanleg betreft. De juiste keuze van beplanting - waar mogelijk inheems en bovendien onderhoudsvriendelijk - is hierbij essentieel.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken

“Volgende week worden de lindebomen aan de Kastanjewal gesnoeid. Door de herinrichting van De Motten en het openleggen van de Jeker zal er in de volgende maanden en jaren hard gewerkt worden in deze omgeving. Om de bestaande lindebomen maximaal te beschermen en schade te voorkomen is het noodzakelijk om de bomen nu grondig te snoeien.”

Het wandelpad blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Op de plaatsen waar er gesnoeid wordt is er enige hinder mogelijk. De werken duren tot 7 december 2016 en worden uitgevoerd door groenaannemer Henssen uit Nederland.

“Woensdag starten ook de groenwerken op het oud kerkhof van Berg. De talud aan de kant van de Bergerstraat wordt vernieuwd met bodembedekkende heesters. Aan de buitenzijde van de graven komt er een inheemse meidoornhaag”, zegt An Christiaens.

Deze werken worden uitgevoerd door groenaannemer Stijn Bouchet uit Tongeren en duren 10 werkdagen.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon