© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon

Ontbijt voor Tongerse jeugdbewegingen op Dag van de Jeugdbeweging

October 21, 2016

 

Op vrijdag 21 oktober wort naar jaarlijkse  traditie  “Dag van de Jeugdbeweging” georganiseerd. Op deze dag vieren de jeugdverenigingen het engagement van honderden leidingsploegen die zich wekelijks inzetten om meer dan 250.000 kinderen  en jongeren over heel Vlaanderen een jaar vol spel, plezier en vorming  te bezorgen. In Tongeren werden leden en leiding getrakteerd op ontbijt. Dat een stroompanne de regio Zuid-Limburg die ochtend teisterde, kon de jeugdbewegingen en de organisatoren niet deren. De sfeer zat er goed in.

 

An Christiaens, schepen van Jeugd: 

 

“Stroom of geen stroom, we houden de traditie in ere. Op deze Dag van de Jeugdbeweging gaan zowel leden als  leiding van de lokale verenigingen in hun uniform naar school. Wekelijks spenderen  een 1400-tal jongeren hun vrije tijd in één van de 12 jeugdbewegingen die Tongeren rijk is. Om hen hiervoor te danken  voorzien de jeugdraad en jeugddienst een lekker ontbijt. Tussen 07u30 en 08u30 wordt iedereen die in uniform naar het Stadhuisplein komt  getrakteerd op croissants, chocobroodjes en chocomelk. De leidingsploegen trekken die avond naar de MOD in Hasselt. Hier vieren ze samen met hun medeleiding uit de hele provincie  de ‘Nacht van de jeugdbeweging’. We zorgen er graag voor dat de jongeren veilig daar en weer thuis raken, dus leggen we bussen in vanuit onze stad. Zo kan er zorgeloos en veilig gevierd worden.”

 

 

 

Please reload