Grondige opfrisbeurt voor Kinderparadijs Nerem


De lokalen van het Kinderparadijs in Nerem kregen tijdens de zomer een grondige opfrisbeurt en werden heringericht. Op vrijdag 30 september kregen de ouders en de inwoners van Nerem in preview het resultaat van deze werken.

Het Kinderparadijs heeft twee vestigingen in Tongeren. Eentje op de Gasthuisbosdreef en eentje in Nerem. Het Kinderparadijs, dat momenteel nog gehuisvest is in de Gasthuisbosdreef breidt uit en verhuist in de zomer van 2017 naar de Mulkenhal. Het Kinderparadijs in Nerem blijft op dezelfde locatie en kreeg deze zomer een grondige opfrisbeurt.

An Christiaens, schepen van Jeugd

“Er werden twee lokalen gecreëerd speciaal voor de kleuters. Aan deze lokalen grenst de buitenruimte, deels overdekt, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze spelen en zo blijven ze toch steeds onder toezicht van de begeleiders. De kleuters kunnen zich uitleven in het ballenbad of hun grove motoriek oefenen op de diverse fietsjes. Voor de kinderen van het lager onderwijs hebben we een aparte ruimte voorzien om in alle rust hun huiswerk te kunnen maken. Op de bovenverdieping zijn er twee speellokalen met een ruim aanbod en verschillende speelmogelijkheden. De kinderen kunnen er in de verschillende hoeken spelen. Zo werden er een bouwhoek, een fantasiehoek, een knutselhoek, een computerhoek, een leeshoek en een tv-hoek voorzien,… De grotere kinderen kunnen zich ook uitleven met airhockey, tafelvoetbal of ze kunnen samen een potje poolen.”

Volgend jaar worden de buitenruimte en de sanitaire voorzieningen aangepakt. Het sanitair wordt vernieuwd en aangepast voor de allerkleinsten.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon