Rioleringswerken in de Hossenstraat

January 26, 2016

 

Gisteren werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Tongeren en Infrax voor de herinrichting van de Hossenstraat aan de gemeenteraad voorgelegd.  De bedoeling is om op korte termijn rioleringswerken uit te voeren in de Hossenstraat. Er komt gescheiden riolering en de straat wordt volledig heringericht.

 

An Christiaens, schepen van Openbare Werken

 

“Enkele jaren geleden werd in kader van een collectordossier Piringen grotendeels heringericht.  De Hossenstraat behoorde niet tot dit dossier. Het stadsbestuur wil nu ook deze missing link herinrichten. Hiervoor wordt een samenwerking aangegaan met Infrax. De samenwerkingsovereenkomst wordt nu aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd.”

 

Studiebureau Geotec uit Bilzen is aangesteld om de plannen van de herinrichting vorm te geven. De budgetten hiervoor zijn voorzien in het rioleringsfonds van Infrax. In 2016 worden de nodige studies uitgevoerd en de vereiste vergunningen worden in orde gemaakt. Hierop aansluitend worden de werken uitgevoerd.


“Ook voor de Genoelsweg hebben we gelijkaardige plannen. Na het bouwverlof zullen we hier al kunnen starten met de werken. Er komt gescheiden riolering en  een nieuwe wegbedekking in asfalt. De bermen worden ingezaaid en de inritten voor de woningen worden aangelegd in klinkers. Studiebureau Geotec en aannemer Hermans uit Lanaken werden  aangesteld voor de uitvoering van deze werken”, besluit An Christiaens

Please reload

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon