Tweede fase op- en afrittencomplex E313 gestart


Op maandag 22 augustus is AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) gestart met de aanleg van een tweede rotonde op de Tongersesteenweg (N79) t.h.v. het op- en afrittencomplex 32. Tegelijkertijd starten de werkzaamheden om de brug boven de E313 te renoveren.

In de loop van de volgende maanden zal het AWV ook dubbelrichtingsfietspaden aanleggen en de op- en afritten heraanleggen. Aansluitend op deze werkzaamheden wordt ook de zone aan de kant van Tongeren verder aangepast. De aannemer zal de op- en afrit heraanleggen. Een gedeelte van de oude afrit zal daarna dienen als carpoolparking. T.h.v. de carpoolparking komt er een rotonde en, in de toekomst zal, naast de parking, ook de industriezone via deze rotonde ontsluiten.

Onder de afrit komende van Hasselt komt ten slotte een fietstunnel als sluitstuk van de hernieuwde veilige fietsinrichting binnen deze zone. Deze fase van werkzaamheden zou in het najaar van 2017 klaar moeten zijn. Schepen van Openbare Werken An Christiaens is heel tevreden met de herinrichting die in 2014 werd opgestart: "De verkeersdoorstroming wordt gevoelig verbeterd en de veiligheid van alle weggebruikers op en rond het complex is verhoogd", stelt de schepen.

Omwille van de grootschaligheid en om de verkeershinder te beperken, voert AWV het project in verschillende fasen uit. Tijdens het ontwerp van de plannen heeft AWV ook rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst de carpoolparking verder uit te breiden.

Om de hinder te beperken kan het verkeer, dankzij tijdelijke verhardingen, in beide richtingen blijven rijden. De renovatie van de brug gebeurt in 2 delen zodat het verkeer te allen tijde in beide richtingen over versmalde rijstroken kan blijven rijden. Ook tijdens de rest van de werkzaamheden zal de verkeershinder op de N79 en de snelweg beperkt blijven. Enkel tijdens de aansluiting van de nieuwe op- en afritten zal het agentschap deze een weekend afsluiten.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon