Nieuwe speeltoestellen voor Nerem


Begin augustus werd er een gloednieuw speeltoestel geplaatst op het Neremsplein. Eerder dit jaar werd er ook al een schommel en een speelcombinatie geplaatst op het Hofken in Mal. Deze worden erg gesmaakt door de jongeren.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“De afgelopen jaren onderging het Neremsplein een ware facelift. In verschillende stappen werden de bestrating, de parking en het plein volledig vernieuwd. De wilgenhutjes, de bloemenweide en het insectenhotel beklemtonen het natuurelement en brengen sfeer. Een petanqueveld en de recent geplaatste basketbalring zorgen voor een sportief element op het plein. Deze week komt daar een gloednieuw speeltoestel bij. De laatste jaren kende Nerem een enorme groei aan nieuwe gezinnen met jonge kinderen. Deze speeltoestellen zijn dan ook meer dan welkom, zowel voor de kinderen uit de buurt als voor de jonge fietsertjes die halt houden in Nerem.”

"Sport en spel zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Een kind dat beweegt en speelt is een gelukkig kind. Juist daarom willen we sport- en speelpleinen in de Tongerse wijken zoveel mogelijk ontwikkelen. Een balletje trappen of een partijtje basket, zwieren aan een schommel, … het maakt niet uit, als de jongeren zich maar op een veilige manier kunnen uitleven kort bij huis. Het Neremsplein is zo’n plek in Tongeren waar jongeren mekaar ontmoeten en samen sporten. Het stadsbestuur zorgde eerder al voor een degelijke en robuuste basketinstallatie om in optimale omstandigheden een balletje te kunnen gooien. Ook op het speelplein van Nieuw-Tongeren werd het verhard terrein van een nieuwe toplaag voorzien en worden er voetbal- en basketbaldoelen geplaatst. Sport- en spel gaan hand in hand op deze terreinen. “

“Eerder dit jaar werd de speelcombinatie aan het plein in Piringen verwijderd. Deze voldeed niet meer aan de veiligheidsvereisten. Volgende week wordt hier een nieuwe speelcombinatie geplaatst. Het gaat over een bestaande speelcombinatie die verwijderd werd op Paspoel en die we dus hergebruiken. In juli werden een nieuwe speelcombinatie en een schommel geplaatst op de verkaveling “Op het Hofken” in Mal. De laatste jaren kende deze verkaveling een enorme groei aan nieuwe gezinnen met jonge kinderen. Deze speeltoestellen waren dan ook meer dan welkom. Maar ook in de komende jaren zetten we als stad in op het realiseren van nieuwe speelterreinen en het vernieuwen van verouderde speelterreinen. Zo zullen we in het voorjaar van 2017 een nieuwe speelcombinatie plaatsen op de verkaveling in Piringen (thv. de Tomstraat en Kromstraat). Buurtbewoners komen op deze plekken samen, maken een praatje terwijl de kinderen zich uitleven. Dat verhoogt het samenhorigheidsgevoel van de buurt en als stadsbestuur kunnen we dit alleen maar toejuichen.”, besluit An Christiaens.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon