Nieuw skatepark voor stadspark De Motten


Tongeren heeft plannen om een nieuw skateterrein te bouwen in stadspark De Motten. De bouw van het nieuwe skatepark is een onderdeel van het masterplan. Naast het openleggen van de Jeker zal De Motten een volwaardig stadspark worden waar er voldoende ruimte is voor ontspanning, recreatie en sport.

An Christiaens, schepen van Jeugd

“In het masterplan De Motten voorzien we het openleggen van de Jeker, het aanleggen van randparkings, de herinrichting van het park, kortom de opwaardering van de volledige buurt van de Velinx tot Moerenpoort. De aanleg van een nieuw skatepark op De Motten past hier perfect in. Voor de uitvoering is het nog even wachten, we gaan dan ook niet over één nacht ijs.”

Ter voorbereiding nodigde de jeugddienst en de sportdienst alle Tongerse skaters en boarders uit voor een brainstorm. Er werd een evaluatie gemaakt van het bestaande skatepark maar de jongeren konden ook hun wensen voor het nieuwe park kenbaar maken.

“Het is leuk en nuttig om de enthousiaste jongeren te betrekken in de plannen van het nieuwe park. Zij zijn de experten. Maar we zullen uiteraard wel rekening moeten houden met de budgettaire beperkingen,” lacht An Christiaens.

Voor de aanleg van het nieuwe skatepark wordt 250.000 euro gereserveerd. “Met dit budget kunnen we meer dan een behoorlijk skatepark realiseren dat voldoet aan de wensen en verwachtingen van de Tongerse jeugd,” aldus An Christiaens. Het park wordt aangelegd in een kuipvorm van om en bij 900 m², uitgevoerd in hoogwaardig beton en met diverse hoogteverschillen (verschil hoogste en laagst punt zal ± 2,50 m bedragen).

Het nieuwe skatepark komt ter hoogte van de tribune van het sportpark, grotendeels op de voormalige ligweide. Zowel de beginnende als de geoefende boarders, BMX-ers, steppers als inlineskaters zullen er zich, omwille van de grote keuze in moeilijkheidsgraad, thuis voelen.

De exacte periode van uitvoering staat nog niet vast. De aanleg van het nieuwe skatepark kadert in het Masterplan De Motten. Na uitvoering kunnen we in Tongeren spreken over een volwaardig stadspark waar er voldoende ruimte is voor ontspanning, recreatie en sport.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon