Stad schrijft wedstrijd uit voor aanstraling Velinx en Jeker


De stad Tongeren heeft plannen om de aanstraling van De Velinx te moderniseren. Na het openleggen van de Jeker zal ook hier op strategische punten eigentijdse accentverlichting komen.

Schepen van Openbare Werken, An Christiaens

“Voor de aanleg van openbare verlichting werkt de stad Tongeren samen met Infrax. De stad Tongeren en Infrax schrijven nu een wedstrijd uit om een leverancier te vinden die kan instaan voor de realisatie hiervan. De wedstrijd wordt opgedeeld in 2 loten, nl. ‘aanstraling De Velinx’ en ‘accentverlichting De Jeker’.”

Over enkele jaren zal De Motten er helemaal anders uitzien. De stad Tongeren wil van dit gebied een mooi stadspark maken waar de Jeker weer de boventoon krijgt en waar mensen kunnen wandelen en genieten en waar kinderen kunnen spelen. Het hele gebied - van De Velinx tot Moerenpoort - zal vernieuwd worden, met als hoogtepunt het openleggen van de Jeker.

“Verlichting speelt in dit dossier een belangrijke rol. Een juist gekozen verlichting geeft een extra dimensie aan het geheel. De aanstraling van De Velinx voldoet niet meer en zal vervangen worden door een eigentijdse, moderne en milieuvriendelijke verlichting. Op het parcours van de Jeker worden enkele accenten gelegd om sfeer te brengen om het veiligheidsgevoel te verhogen”, zegt An Christiaens.

Vier firma’s worden uitgenodigd om een ontwerp uit te werken en voor te stellen aan een jury die bestaat uit afgevaardigden van Infrax en van de stad Tongeren.

“Op het ogenblik dat de leverancier(s) gekozen is (zijn), kan Infrax starten met de voorbereidende werken”, besluit An Christiaens.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon