Vlieg verstopt een schat in Tongeren


Vlieg verstopt 260 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Tussen 1 juli en 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven. In de tiende (!) editie van Schatten van Vlieg draait alles om kijken.

Wie kijkt die vindt ...

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Vlieg, het label dat families gidst door het vrijetijdsaanbod, moedigt met Schatten van Vlieg gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Ook in Tongeren verstopt Vlieg deze zomer een schatkist!

Zie jij wat ik zie?

Dit jaar is het thema ‘Zie jij wat ik zie?’. Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld dan volwassenen: met verwondering, een open blik, ongecompliceerd … Daarom stopt Vlieg in elke schatkist 3 verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes en opdrachten: een zelfgemaakte kijkkaart om van te dromen, een tijdreismasker met een blik op de wereld over 50 jaar of tips om te gluren naar de buren met spiegelpapier. Je kan het zo gek niet bedenken.

De schatten van Vlieg in Tongeren

Vorig jaar kon je al met Vlieg op pad in Tongeren om de schat van Ambiorix te zoeken, een leuke en digitale zoektocht voor kinderen vanaf 7 jaar. Met behulp van een tablet loodst deze zoektocht je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dit jaar neemt Vlieg ook begijntje Lea mee op sleeptouw en kunnen de allerkleinsten schatzoekertjes (vanaf 4 jaar) het begijnhof gaan verkennen.

Praktische informatie:

Schatten van Vlieg in Tongeren

van 1 juli 2016 tot en met 31 augustus

Meer info: Toerisme Tongeren, Via Julianus 2, 3700 Tongeren – 012 80 00 70, info@toerismetongeren.be , www.tongeren.be/toerisme

Download de Ojoo-app via de AppStore (iOs) of Google Play (Android).

Schatten van Vlieg is een initiatief van Toerisme Tongeren en Jeugddienst Tongeren in samenwerking met Vlieg, Xerius Kinderbijslagkrant.be en de Vlaamse Overheid, Ketnet, Kunst in Huis, Blindenzorg Licht en Liefde en appelSIEN en ANNAnas. De actie loopt van vrijdag 1 juli tot en met woensdag 31 augustus 2016 op 260 locaties in Vlaanderen en Brussel. Ontdek alles over Schatten van Vlieg op www.UiTmetVlieg.be/www.schattenvanvlieg.be.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon