Nieuwe speeltoestellen voor De Motten


Speeltoestellenfabrikant Eibe Benelux uit Nederland plaatst op dit ogenblik nieuwe speeltoestellen op de Motten. Na een eerste facelift vorig jaar investeert Tongeren dus opnieuw in het verbeteren van de speeltuin. Tegen de zomer moet alles klaar zijn.

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Vorig jaar onderging de speeltuin op De Motten al een eerste facelift. Er kwam een nieuwe glijbaantoren, een vogelnestschommel, een bandenschommel, een schommelslang en een stawip. Daarnaast werd een platform geplaatst waar kinderen met water en zand kunnen spelen. Deze week is aannemer/speeltoestellenfabrikant Eibe Benelux gestart met de afbraak van de resterende verouderde speeltorens. Deze worden vervangen door nieuwe speeltorens die vervaardigd zijn uit FSC-gecertificeerd duurzaam hout en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Rond het ruimtenet komen bijkomende speelelementen die samen een balanceer- en klimparcours vormen.”

De totale kostprijs bedraagt 79.860,00 euro incl. BTW. De werken worden, afhankelijk van het weer, afgerond op 21 juni zodat de kinderen de zomervakantie op een fantastische manier kunnen starten.

Naast de speeltuin zal ook het sportpark weer druk bezocht worden deze zomer. De atletiekpiste, de Finse piste, de tennisvelden en het basketveld brengen dagelijks heel wat sporters naar De Motten. Daarnaast krijgt de Tongenaar dit jaar heel wat extra sportieve ruimte in het Pliniuspark. Eind deze maand opent het openluchtzwembad.

In de zomer van 2015 werden 18.310 bezoekers genoteerd voor de disciplines op de Motten. Voor de speeltuin – die gratis toegankelijk is - is dit een veelvoud. De Motten wordt druk bezocht, zeker tijdens de zomermaanden. Het openleggen van de Jeker zal de aantrekkelijkheid van dit prachtig stukje Tongeren erg vergroten. In september starten hiervoor de eerste werken, met name de aanleg van 2 parkings.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon