Hossenstraat krijgt gescheiden riolering


In de Hossenstraat zal er gescheiden riolering aangelegd worden en wordt de straat heringericht. Het ontwerpplan werd op dinsdag 24 mei voorgesteld aan de bewoners. Het project is een samenwerking tussen de stad Tongeren en Infrax, waarbij Infrax instaat voor het aanleggen van de riolering en de stad Tongeren investeert in het herinrichten van de wegenis.

An Christiaens, schepen van openbare werken:

"De Hossenstraat is in Tongeren een "missing link", een plaats waar nog geen riolering is. Dit lossen we nu op met middelen die de stad krijgt uit het rioleringsfonds van Interaqua. Samen met de rioleringswerken zijn ook wegeniswerken voorzien. Het totaal wordt voorlopig geraamd op 275000 EUR, waarvan de stad Tongeren 120000 op zich neemt."

Op dit moment werkt het stadsbestuur het dossier administratief uit en de nodige vergunningen worden in orde gebracht. De werkzaamheden worden gestart in het voorjaar van 2017.

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon