Stoepen in Widooie en asfaltwerken in centrum, dorpen en wijk: blijven investeren in Tongeren.


Deze week start aannemer Crommen met de aanleg van een stoep langs de Kertsbornstraat in Widooie. "Er wordt hard gewerkt aan de uitvoering van het Tongerse stoepenplan. De stad investeert jaarlijks 500.000 EUR voor de aanleg van nieuwe stoepen of de vernieuwing van stoepen in slechte staat. Hiervoor wordt gewerkt met een prioriteitenlijst op basis van conditiemetingen. Behoudens onvoorziene omstandigheden is het einde van de werken in de Kertsbornstraat voorzien op 20 juni. Er wordt in totaal 1.200 m² nieuwe stoep aangelegd. Hiervoor wordt 102.000 EUR voorzien", weet schepen An Christiaens (Openbare werken).

Het tweede deel van de jaarlijkse uitvoering asfaltwerken is gestart en duurt -afhankelijk van de weersomstandigheden- een week. De keuze van de te vernieuwen straten is gebeurd conform de conditiemeting van het wegennetwerk die in 2015 door studiebureau Sweco werd opgemaakt. "Uiteraard willen we dat de binnenstad er op haar best bijligt voor de Kroningsfeesten, maar, net zoals bij de vorige uitvoeringsfases, komen vanzelfsprekend ook straten in de wijken en dorpen aan bod", weet schepen An Christiaens (Openbare werken).

Jaarlijks -sinds 2015- wordt voor een bedrag van €250.000 geïnvesteerd in nieuwe asfaltwegen. De werken worden uitgevoerd door aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek. Bij de werken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met beperking van hinder voor de bewoners.

Overzicht:

 • Predikerenstraat, Riddersstraat, Corversstraat, Agnetenberg: dinsdag 17 mei.

 • Kielenstraat en Repenstraat worden terug opengesteld zodra de aannemer de werkzaamheden op Predikherenstraat en Riddersstraat heeft uitgevoerd. Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, zullen de werken een week uitgesteld worden.

 • Eeuwfeestwal en Pliniuswal (ventweg binnenzijde Ring): 18 mei voormiddag binnenzijde Ring): 18 mei voormiddag

 • St-Jansstraat (vanaf Mombersstraat tot Looiersstraat) en St-Lutgartstraat: woensdag 18 mei namiddag (na school). Minderbroedersstraat zal gedurende de werkzaam- heden niet bereikbaar zijn. Wanneer de werken een week verplaatst dienen te worden door slechte weersomstandigheden, zullen de werken steeds op een woensdagnamiddag plaatsvinden.

 • Achter De Kerk (Vreren): week 20

 • Oude Blaarstraat (ingang De Kevie): week 20

 • Smalstraat en Etjesstraat (Rutten): week 20

 • Guldenbodemweg (Berg): week 20. Omleiding via Maastrichtersteenweg, Gilliswinhof en Gousbeemdstraat.

 • St-Martensstraat: week 20. Omleiding via Maastrichtersteenweg, Hazelereik en Baversstraat.

 • Tapstraat (Lauw): week 20. Omleiding via Lauwstraat

© 2018 | An Christiaens

 • YouTube Social Icon
 • Wix Twitter page
 • Wix Facebook page
 • Instagram Social Icon