Sint-Gilliskelderke ingehuldigd


Op 19 april is het Sint-Gilliskelderke officieel ingehuldigd. De kelder onder de kerk aan de Hasseltsesteenweg doet dienst als verdeelpunt voor voedselpakketten. Elke woensdag bezorgen vrijwilligers zo'n 140 pakketten aan minderbedeelden. Vrijwilligers zorgden voor een nieuwe inrichting van het lokaal.

Het voormalige rommelkot werd door vrijwilligers omgetoverd in gezellige lokalen. Parochie-assistente Viviane Vossen licht toe: “alles wat je hier ziet, hebben we gekregen: van vals plafond tot verwarming en verlichting. Het meubilair komt uit het klooster van Borgloon”.

De vernieuwde locatie is een opsteker voor de vrijwilligers. “Ik heb indertijd met lood in de schoenen ‘ja’ gezegd en hoopte stiekem dat we geen leveranciers zouden hebben. Dankzij de vele vrijwilligers is het ons toch gelukt”, wist Lea.

De stad zorgde voor een laag kiezel voor het toegangspad: “Zo hebben we als stad ook onze steentjes bijgedragen”, vertelde schepen An Christiaens.

De officiële inhuldiging werd bekrachtigd door Pastoor De Man, die het beeldje van Sint-Gillis zegende. De zusters Zaden van het Woord verzorgden een dans als feestelijke afsluiter.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon