Nieuw aangeplante bomen Sint-Antoniusveld in bloei


Begin 2015 werden in de woonwijk Sint-Antoniusveld nieuwe bomen geplant. Sinds enkele dagen staan de krentenboompjes er in volle bloei. Ook in andere wijken worden nieuwe bomen geplant.

In december vorig jaar werden de hoogstambomen geveld om plaats te maken voor een kleinere boomsoort. In de Armand Meesenlaan en de Jules Fèrelaan wisselen krentenboompjes en kleine groepjes zuilvormige boomhazelaars elkaar af. Stad Tongeren vervangt op heel wat plaatsen hoogstambomen door meer gepaste aanplanting. De hoogstam heeft zowel boven- als ondergronds veel ruimte nodig en dat gaat niet altijd samen met de woonfunctie van de wijk. De hoogstambomen bevinden zich vooral in de oudere wijken en daar is het groen aan vervanging toe. De technische dienst van Stad Tongeren werkte een plan uit om systematisch de wijken waar het probleem zich stelt, aan te pakken. In 2015 werden de bomen in Sint-Antoniusveld vervangen. Begin dit jaar gebeurde dit in de Kleinveldstraat in Vreren en volgend jaar is de Meulemanslaan aan de beurt.

An Christiaens:

“Met het aanplanten van kleinere boomsoorten zoals de krentenboom, de Japanse sierkers en de boomhazelaar creëren we een mooi laaneffect. Sint-Antoniusveld kwam als eerste aan de beurt voor de beplanting en het resultaat mag er zijn. De komende weken zorgen de nieuwe bomen voor een fleurig lente-effect, met dank aan onze groendienst.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon