Rioleringswerken in Mulken van start


Rioleringsdossiers zijn voor de stad Tongeren een topprioriteit. De afgelopen jaren werd al veel werk verricht, maar nu wordt overgeschakeld op stroomversnelling en zijn over het hele grondgebied heel wat riolerings -en herinrichtingswerken gepland. Tegen het einde van de legislatuur zal daarvoor bijna 27 miljoen euro geïnvesteerd zijn in het openbaar domein. In totaal wordt er zo’n 24 km gescheiden riolering aangelegd. Op 4 aprul startte de tweede fase van de rioleringswerken in Mulken.

An Christiaens, schepen van Openbare Werken:

“In 2014 werd al een eerste fase van de rioleringswerken Mulken uitgevoerd. Op 4 april startte aannemer Heijmans met de uitvoering van fase 2. Die zal binnen de 85 werkdagen worden afgerond. De Dorpsstraat, Sint-Gillisstraat en Mulkerstraat worden aangepakt. De werken zijn een samenwerking tussen stad Tongeren en Infrax, waarbij Infrax gescheiden rioleringen aanlegt en de stad de wegenis en stoepen gelijktijdig vernieuwd. Het ontwerp is opgesteld door studiebureau Grontmij. De gecoördineerde aanpak zorgt ervoor dat de straten slechts één keer hinder ondervinden. De kostprijs bedraagt 900.000 euro waarvan 220.000 euro voor rekening van de stad Tongeren. De inwoners van Mulken konden op 25 februari de plannen inkijken op de informatievergadering waar de werken werden toegelicht.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon