Kampeertenten voor Tongerse jeugd


Iedere zomer doorkruisen honderden jeugdverenigingen het land voor hun jaarlijks kamp. Dit is niet anders voor onze Tongerse verenigingen. Met hun hele hebben en houden trekken ze naar een wei in de Kempen of een bos in de Ardennen. Vaak liggen de kampplaatsen al 1 à 2 jaar op voorhand vast. Voor de praktische organisatie van de slaapplaatsen maken de meeste verenigingen gebruik van de Uitleendienst Kampeermaterialen (UDK) van de Vlaamse overheid.

An Christiaens, schepen van Jeugd :

“ De UDK kampt de laatste jaren met een tekort aan senior en patrouille tenten. Heel wat materialen zijn verouderd en niet meer geschikt om uit te lenen. Door de gekende besparingen van de afgelopen jaren is er onvoldoende geld om alle buitenwerking gestelde tenten te vervangen. Hierdoor kan het UDK niet meer tegemoet komen aan alle vragen. Heel wat verenigingen moeten noodgedwongen op zoek naar andere oplossingen.

Als stad vullen we aan deze leemte op. Door de aankoop van 8 senior en 8 patrouille tenten hopen we onze verengingen verder te kunnen helpen. De verenigingen moeten eerst een aanvraag bij het UDK doen. Met het bericht van weigering kunnen ze dan aankloppen bij de stad. Net zoals bij het UDK zorgt de vereniging voor het afhalen en terugbrengen van alle materialen. De aangerekende huurprijs komt neer op € 1,40/dag voor een seniortent en € 0,90/dag voor een patrouilletent. De eerste reservaties voor deze zomer zijn al ingeboekt.”

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon