'Lienemientje' op audiëntie bij Albert en Paola


Jeaninne Mottart wandelt elk jaar honderden kilometers van het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren voor 'Lienemientje', een actie voor het Kinderkankerfonds. Jeaninnes toewijding is ook het vorstenpaar Albert en Paola niet ontgaan. Op dinsdag 23 februari werd Jeaninne door hen ontvangen in Laken. Als meter van deze actie was An samen met peters Patrick Dewael en Ernst Stefels aanwezig. De actie staat ook onder de hoge bescherming van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent.

Tussen 31 augustus en 25 september ondernam Jeannine Mottart voor de zevende keer een voettocht van Küssnacht naar Tongeren voor de actie 'Lienemientje'. Ze deed dit ten voordele van het Daghospitaal Oncologie van het Tongerse A.Z. Vesalius en het Kinderkankerfonds. Jeannine Mottart - zelf ex-kankerpatiënte - heeft enorm veel respect voor de patiënten, verzorgers en vrijwilligers die vechten tegen kanker. Naast steunkaarten en collectebussen droegen ook vrijwilligers een steentje bij. Zo zorgde de vriendenkring van het Tongerse stadspersoneel voor 'Tongerse smoskes', vers belegde broodjes die aan verschillende bedrijven in de stad geleverd werden. Nu de hartverwarmende actie ook de erkenning kreeg van het koningspaar is Jeaninne hopelijk gemotiveerd om de tocht nogmaals aan te vatten. Het Belang van Limburg bracht verslag uit.

© 2018 | An Christiaens

  • YouTube Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon